Azodin Blitz review

De Azodin Blitz review. Het paintball geweer is een geweldige elektronische marker voor beginners. Azodin is een jonge fabrikant die geweldige producten maken. Ze ondersteunen hun producten ook met geweldige klantenservice. De conclusie omtrent de Blitz is dat Azodin met dit geweer een elektronische marker aanbiedt die beschikt over heel veel eigenschappen tegen een redelijke prijs en ook nog eens een capaciteit heeft van 20 balletjes per seconde in semi.

De Blitz is een blowback marker en wordt geleverd met een Zen2 controlebord met een groot aanbod aan schietmodi. Ik heb ondervonden dat dit bord vrij makkelijk te bedienen was. Deze marker heeft een standaard capaciteit van 20 balletjes per seconde, en weegt slechts 1,1 kilogram.

Als je niet meer dan $200 wil spenderen aan je materiaal, is de Azodin Blitz waarschijnlijk de beste keuze. Als je echter meer houdt van speedball kan je misschien beter kiezen voor de Dangerous Power G4 of de GOG eXTCy. Toch zou ik voor de Blitz kiezen en met het geld dat je over houdt wat kwaliteitsspullen kopen zoals een masker, tank en lader.

 

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

 

Azodin Blitz paintball geweer close

Overzicht van de Azodin Blitz paintball geweer model 2011

Pluspunten:

 • Veel waar voor je geld
 • Heel licht ( voor een marker voor beginnermodel): 1,1 kilogram
 • Elektronische en simpele gebruikersinterface
 • Klein profiel
 • Geweldige prestaties voor een simpele marker
 • Werkt bij levering meteen goed
 • Anti-chop systeem
 • Weinig terugslag en schiet vlot
 • standaardonderdelen
 • Goeie ball detents (dezelfde als bij topmarkers zoals BL Intimidator of Planet Eclipse markers)
 • Snel, kan een hoge vuursnelheid aan (tot 20 bps) en beschikt over voormodi zoals psp ramp
 • vuurmodi die aangepast kunnen worden door Azodin
 • Kan gebruik maken van CO2 of HPA
 • Comfortabele en snelle magnetische trigger, welke aangepast kan worden via 3 verschillende schroefjes
 • Goede batterijduur
 • Makkelijk schoon te maken, te onderhouden en uit elkaar te halen
 • Degelijke luchtefficiëntie
 • ASA bevesting via zwaluwstaartmontage, maar is ook in staat tot directe montage
 • Is beschikbaar in verschillende kleuren. Het Orange Blitz model of het zwart/rood model

Minpunten:

 • Wat luidruchtig, maar het is tenslotte een blowback marker
 • Nog steeds een simpele marker (geen topmodel)
 • geen aan/uit ASA, dit is echter meestal het geval bij beginnermodellen
 • Ik prefereer feednecks met klembevesting in plaats van met een draaibevestiging. Deze kunnen loskomen, dus controleer deze vast genoeg is.
 • Door het design van het batterijcompartiment valt het handvat wat groot uit, maar hier moet je goed op letten en het valt bijna niet op (een pietluttigheid)

 

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Schietvideo van de Azodin Blitz

 

In het geheel gezien heeft de Azodin Blitz veel pluspunten en weinig minpunten. Markers van deze soort zullen altijd wel enkele minpunten hebben omwille van hun lage prijs. Naar mijn mening heeft met de Azodin goed werk geleverd. Hoewel hij het goed doet, is het nog steeds een simpele blowback marker, en zal daardoor niet hetzelfde aanvoelen als een topmarker ($400+).

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Eigenschappen van de Azodin Blitz paintballgun

Zen2 controlebord

Dit controlebord heeft een heel simpele gebruikersinterface met twee knoppen, een aan/uitknop en een knop om te wisselen tussen de vuurmodi. Het standaard controlebord beschikt over de volgende vuurmodi:

 • Semi (20bps)
 • PSP ramping (13bps)
 • Millenium series (12bps)
 • CFOA semi (13bps)

Azodin heeft ook gemeld dat ze andere vuurmodi gratis kunnen installeren op aanvraag. Stuur gewoon je marker in de doos op en betaal de verzendingskosten. Zij passen de marker aan en sturen hem terug. PSP ramping is een vuurmodus die meestal gebruikt wordt in speedball tournooien. De eerste drie schoten zijn in semimodus en daarna verhoogt de marker de vuursnelheid naar 12,5 bps. Hij blijft aan deze snelheid schieten zolang men de trigger 3 keer per seconde blijft indrukken. Het controleboard beschikt dus over alle vuurmodi die je zou willen.

 

Anti-chop systeem

Azodin Blitz paintball gun roodDe Azodin Blitz beschikt over een anti-chop systeem. Sensoren detecteren of de paintball volledig in de kamer zit om zo veel mogelijk kapotte paintballs te voorkomen. Dit systeem zit meestal standaard in de betere markers met een hoge vuursnelheid (ROF), en is soms ook beschikbaar bij goedkopere markers. Als het systeem ingeschakeld is schiet het geweer niet zonder dat er een paintball in de kamer zit. Dit vermijd dat er paintballs kapotgaan, wat dan weer leid tot blokkades of heel inaccurate schoten omwille van verf of omhulsels in de kamer.

 

Trigger

De Blitz heeft een feedneck met draaibevestiging om je hopper te bevestigen. Alhoewel ik liever een feedneck heb met klembevestiging is deze bevestiging zeker geschikt voor een marker die bedoeld is voor beginners. De feedneck is echter heel makkelijk te vervangen en maakt gebruikt van ion draad, wat de standaard is binnen de industrie.

 

Air Source Adapter

Dit is de van schroefdraad voorziene adapter, ook gekend als ASA, waar je tank in bevestigd wordt. Het frame van de blitz wordt gemaakt met een zwaluwstaartbevestiging, en wordt geleverd met een standaard zwaluwstaartadapter zonder een aan/uitklep. Deze bevestiging laat toe dat een ASA in het frame kan geschoven worden. De ASA is ook standaard met 2 schroeven, dus je kan ook een directe ASA gebruiken.

 

Macroline

Azodin maakt gebruik van macroline leidingen in plaats van staalflex leidingen voor de luchtstroom van de ASA naar de regulator. Macroline komt veel voor bij hoogstaande of toernooimarkers. Macroline is een soort dunne plastiek slang die heel makkelijk te verwijderen en te vervangen is. Daardoor is het ook makkelijker om de marker verder te demonteren en de regulator te verwijderen. Hoewel staalflex leidingen duurzamer zijn, zijn de bevestigingen een pak moeilijker te verwijderen. Het is ook een stuk zwaarder. Macroline wordt meestal niet gebruikt bij beginnermodellen.

 >> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Regulator

Druk van 250PSI

De regulator is redelijk goed ontwikkeld voor een beginnermodel. De kracht wordt aangepast via een combinatie van de regulator en de achterste krachtregelaar, wat eigenlijk standaard is voor een blowback marker. De regulator op zich is ingesteld op een heel lage luchtdruk van ongeveer 250psi, wat resulteert in heel weinig terugslag. De terugslag wordt nog verder verminderd door in vergelijking tot de Spyders van Kingman gebruik te maken van een lichtere slagpin in het achterste binnenwerk.

 

Standaardonderdelen

azodin blitz evo limited edition paintball gunAzodin fabriceert hun markers met onderdelen en schroefdraden die standaard zijn binnen de paintballwereld. De loop maakt gebruikt van autococker draad, de feedneck van ion draad, wat betekent dat je geen merkeigen onderdelen moet kopen. Ook de bevestiging van de luchttank is dezelfde als bij andere niet merkgebonden markers. Indien je een upgrade koopt voor de loop of de feedneck kan je deze nog steeds gebruiken wanneer je later overstapt naar betere markers. Dit is een mooi extraatje waar je makkelijk over kijkt wanneer je deze marker vergelijkt met andere modellen voor beginners.

 

Hoppers

Markers met een hoge vuursnelheid hebben nood aan een elektrische hopper die helpt bij het laden van paintballs in het geweer. De meeste elektrische beginnermodellen kunnen sneller schieten dan een zwaartekracht hopper. Omdat deze marker beschikt over een anti-chop systeem is zo’n hopper niet noodzakelijk, maar je zal al snel gefrustreerd raken door de lage vuursnelheid en de vertraging. Waarschijnlijk zal je uiteindelijk moeten schudden met je geweer wanneer je balletjes vastraken net boven de feedneck.

 

Betrouwbaarheid

De Azodin Blitz is redelijk betrouwbare marker. Hij heeft een blowback design, dus lijkt zijn design redelijk hard op dat van elektronische spyders. De bolt is makkelijk verwijderbaar, en is gemaakt van delrin dat krassen en slijtage in de kamer vermijdt. Omdat de marker een anti-chop systeem heeft worden kapotte balletjes die je marker blokkeren zoveel mogelijk vermeden. Azodin ondersteunt hun producten ook met een geweldige klantenservice, alsook met een garantie van 1 jaar.

 

Wat krijg je bij de Azodin Blitz

In de doos:

 • Azodin marker
 • 12” loop
 • inbussleutels
 • reserveonderdelen
 • beschermingshoes voor loop
 • gebruikershandleiding
 • garantiebewijs

 >> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Upgrades voor de Azodin Blitz

Deze marker is standaard al heel goed ontworpen. Ik raad sterk aan om eerst even te spelen met je marker vooraleer je beslist of je upgrades wil kopen. Dit zal je een beter idee geven van hoe deze marker presteert en of het nodig is om enkele aftermarket onderdelen te kopen. Als je jezelf afvraagt welke upgrades nuttig kunnen zijn, raad ik deze alvast aan:

 • Gebruik een HPA tank in plaats van een CO2 tank: HPA of High Pressure Air is een veel consistentere en meer betrouwbare luchtbron en is niet zo slecht voor je marker. Er zijn veel redenen om HPA in plaats van CO2 te gebruiken, deze worden uitgelegd in ons artikel genaamd “CO2 vs HPA”
 • nieuwe loop
 • aan/uit ASA

Een aan/uit ASA laat je toe om je luchttank aan je marker bevestigd te laten, maar je kan toch de druk van je marker laten. Het maakt het ook makkelijker om je tank te verwijderen omdat de ASA niet onder druk staat.

 

Zen vuurmodi

Of je nu op zoek bent naar je eerste marker of een budget marker die goed kan presteren op toernooien, het Azodin Blitz paintball geweer versie 2011 is zeker een goeie keuze. Markers voor beginners zijn sterk verbeterd de laatste jaren, en voor een redelijke prijs wordt de Blitz geleverd met meerdere vuurmodi en beschikt hij over een anti-chop systeem. hoewel dit een heel goedkope marker is, beschikt hij over veel meer plus- dan minpunten.

 

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Wat vond je van onze Azodin Blitz review?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *