Dangerous Power G4 review

De dangerous power G4 review.  Dangerous Power maakt al enige tijd enkele geweldige paintball geweren die zich bevinden in de iets duurdere prijsklasse. Het paintball geweer dangerous power G4 is een herontworpen marker die enkele eigenschappen meeneemt van de Dangerous Power Spec-R. Voor een prijs van minder dan €300 is het zeker de moeite deze review eens te lezen als je aan het overwegen bent een marker te kopen in deze prijsklasse.

Volgens mij is de G4 momenteel het paintballgeweer dat het meeste waar voor je geld biedt in zijn prijsklasse, kort gevolgd door de GOG eXTCy. Als je echter wat meer dan €300 wil spenderen zijn er enkele betere opties op de markt.

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Dangerous Power G4 paintball geweer zwart

Review van de Dangerous Power G4

Het paintball geweer Dangerous Power G4 is een fantastische marker met sterke prestaties, daarnaast is hij ook extreem licht en klein. Als je op zoek bent naar een marker die toernooien en speedball aankan, of gewoon een marker die het goed doet zonder upgrades, bekijk dan zeker dit geweer eens. Enkele interessante dingen aan de Dangerous Power G4 zijn de nieuwe bolt zonder ringen, het nieuwe controlebord en regulator design, maar ook zijn lage gewicht en grootte.

 >> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Specificaties

 

Overzicht van de Dangerous Power G4

Dangerous Power G4 paintball geweer zwart close

Pluspunten

 • Veel waar voor je geld
 • Bolt zonder O-ringen
 • Geweldige trigger, aanpasbaar in 4 richtingen
 • Geweldige regulator
 • verbeterd programmeerbaar controlebord met microswitch, niet zoals de G3
 • Handig design, makkelijk te onderhouden
 • Anti-chop systeem
 • Heel licht – 800 gram
 • Heel klein, maar toch makkelijk te hanteren
 • Heel accuraat
 • Betrouwbaar
 • Feedneck met klembevestiging
 • RAPS aan/uit ASA

Minpunten

 • Niet de beste luchtefficiëntie
 • De bolt moet wat roderen ( je kan zonder balletjes schieten)

 

Schiet- en efficiëntievideo

Deze video toont de G4 wanneer hij aan staat, met druk op de tank terwijl hij gechronometreerd wordt om de consistentie van het geweer aan te tonen. Je kan zien hoe er mee geschoten wordt en hoe efficiënt het luchtverbruik is.

 

Eigenschappen van de Dangerous Power G4

Bolt zonder O-ringen

 • Verhoogde betrouwbaarheid, minder onderhoud

De bolt van de Dangerous Power heeft totaal geen O-ringen. Dit is een heel interessante eigenschap in deze prijsklasse, afkomstig van de DP Spec-R. Dit maakt de G4 meer betrouwbaar en resulteert in minder onderhoud.

De Bolt zit ook volledig in de marker en is verwijderbaar door middel van een inbussleutel. Een plaatje aan de achterkant kan losgedraaid worden waardoor je toegang hebt tot de bolt. Het is een heel simpel design.

 

High pressure regulator

De DP G4 beschikt ook over een nieuwe HP regulator waarmee de efficiëntie en consistentie van de marker verhoogd wordt. De marker op zich is redelijk consistent, ongeveer 2-5 fps. Hoewel de G4 niet echt geweldig is op vlak van luchtefficiëntie, helpt de nieuwe regulator toch hard op dit vlak. Zijn design is heel simpel op vlak van onderhoud, en de kracht kan aangepast worden aan de zijkant met een inbussleutel.

>> klik hier voor de nieuwste modellen >> 

Volledig programmeerbaar controlebord

Dangerous Power G4 paintball geweer roodDe Dangerous Power G4 heeft een volledig programmeerbaar controlebord met LED display op de achterkant van het frame. Het controlebord is hetzelfde als dat bij de Spec-R, wat een serieuze verbetering is tegenover de G3. Dit bord beschikt ook over een microswitch, waardoor je beter voelt wanneer de trigger geactiveerd wordt.

 

Aanpasbare trigger

Dangerous Power heeft het design van hun trigger een heel stuk verbeterd voor hun nieuwe G4. Veel mensen klaagden over het design van de G3 en DP heeft naar hun spelers geluisterd. De trigger van de DP G4 is aanpasbaar op 4 manieren, voelt geweldig aan en is heel soepel. Naast het nieuwe microswitch bord design, maakt dit de trigger van de marker heel soepel en speciaal.

 

RAPS aan/uit ASA

Dangerous Power G4 paintball geweer rood metallic

Het RAPS, oftewel Rapid Air Pressurization System is de aan/uit ASA van de G4. Deze ASA is heel goed en zeer makkelijk in gebruik. De aan/uitfunctie bestaat uit een schakelaar om de marker op druk te zetten.

 

Andere eigenschappen van de G4

 • 14” loop uit een stuk
 • Feedneck met klembevestiging

 

Upgrades voor de Dangerous Power G4

De G4 presteert standaard al zeer goed, en er zijn niet echt veel mogelijkheden voor upgrades. Maar voor alle spelers die wel wat extra willen moet je het Dangerous Power G4 Upgrades artikel eens lezen. De enige upgrade die ik misschien zou aanraden is de Tech T bolt, maar ik zou eerder geld sparen voor speeltijd, een loop-kit of gewoon sparen voor een nieuwe marker.

 

Besluit omtrent de Dangerous Power G4

De Dangerous Power G4 is een geweldige marker, zeker voor een prijs van €299. Ik denk zelf dat deze marker de beste is in zijn prijscategorie. Deze marker kan voor een veel lagere prijs makkelijk zijn mannetje staan in toernooien tegen topmarkers. De G4 heeft een heel innovatieve bolt zonder O-ringen, maar ook vele andere mooie eigenschappen. Als je wil beginnen met speedball of toernooipaintbal,of gewoon een marker wil met goeie prestaties en veel potentieel waar je even mee verder kan, dan is de G4 zeker een goeie keuze. Voor een extra investering van €100-200 kan je markers kopen die kwalitatief veel beter zijn als de goedkopere markers, je krijgt ook veel meer waar voor je geld.

 

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

 

Wat vinden jullie van de Dangerous Power G4 review?