Kingman Spyder Fenix review

Het Kingman Spyder Fenix paintball geweer volgt de Spyder Pilot van 2009 op. Ze beschikken eigenlijk min of meer over dezelfde prijs en eigenschappen.

De Spyder fenix is een simpele marker die gefabriceerd wordt door Kingman. De Fenix is één van de betere elektronische markers voor beginners die momenteel op de markt is, met veel eigenschappen en een vuursnelheid tot 25 balletjes per seconde. Deze beoordeling van de Spyder Fenix zal enkele van de eigenschappen beschrijven, zoals het Tadao Leap controlebord, alsook de verschillende vuurmodi en de leesbare display op de achterkant van het frame. De Spyder Fenix is een redelijk nieuwe en goedkope marker voor iemand die pas met de sport begint of iemand die op zoek is naar een goedkope elektrische marker.

Wanneer je de Spyder Fenix oppakt, voel je meteen dat je iets stevigs vast hebt. Hij is gemaakt uit plastiek, maar is zeer compact voor een beginnermodel. Kingman stelt dat de Spyder Fenix 25% lichter en 15% kleiner is dan het merendeel van hun markers. één geweldige eigenschap van de Fenix is dat hij standaard geleverd wordt met een Tadao Leap controlebord. sommige andere eigenschappen zijn onder andere een anti-chop systeem, een loop bestaande uit twee delen en een aan/uit ASA.

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Kingman Spyder Fenix paintball geweer grijs

Overzicht van de Kingman Spyder Fenix 

Pluspunten

 • Elektronische marker
 • Je krijgt veel waar voor je geld
 • Anti-chop systeem
 • vuurmodi: semi, psp ramp en millenium ramping
 • Macroline
 • werkingsdruk van 300psi
 • CO2 of HPA
 • Feedneck met klembevestiging

 

Minpunten

 • Batterijproblemen, 9.6V batterij
 • Specifieke draad van Spyder en rare bevestigingen
 • Geen aan/uit ASA
 • Degelijke standaardloop
 • De batterijduur is niet echt geweldig
 • Geen snelsluiting op de bevestigingspunten van de macroline
 • Redelijk luidruchtig, maar het is tenslotte een blowback marker. Niet zo luid als de Azodin Blitz omwille van zijn hogere werkingsdruk.
 • Je kan de voorgeprogrammeerde vuurmodi niet veranderen

 

Eigenschappen:

 

 

Tadao Leap controlebord

Het Leap controlebord bevat een display op de achterkant van het geweer, welke makkelijk te lezen en te gebruiken is. Hij is geordend volgens kleur en beschikt over enkele verschillende vuurmodi:

 • Semi, begrensd op 25 bps
 • PSP ramping, maximum van 13 bps
 • Millenium ramping, maximum van 12 bps

De achterkant van het handvat toont een kleurgecodeerde display van de huidige vuurmodus. Hier kan ook SAFE mode op staan indien het anti-chop systeem geactiveerd is. Tenslotte staat er ook nog een weergave op van de resterende batterijduur. Dit alles is heel makkelijk te lezen en te gebruiken.

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Anti-chop systeem

De Fenix wordt geleverd met een anti-chop systeem, wat er voor zorgt dat het aantal balletjes dat stuk gaat omdat deze nog niet volledig in de kamer zitten sterk wordt verminderd. In plaats van dat het balletje stuk geslagen wordt wanneer het nog niet volledig in de kamer is geladen, moet het balletje nu eerst langs sensoren passeren vooraleer het geweer kan schieten. Deze eigenschap vindt je niet terug op de meeste goedkope markers, maar het komt wel voor, zoals bij de Azodin Blitz en enkele andere goedkope markers.

 

Loop en draad

Kingman Spyder Fenix paintball geweer

De lopen van Kingman maken gebruik van Spyder draad, een merkeigen systeem dat waar vele andere markers geen gebruik van maken. Ook de bevestigingen van de leiding/macroline is wat eigenaardig. Voor sommigen maakt dit misschien niet uit, maar indien je de loop of feedneck wil upgraden, zijn deze onderdelen daarna niet meer bruikbaar bij je volgende marker. De ASA maakt ook gebruik van speciale schroeven, dus als je nieuwe koopt moeten deze waarschijnlijk ook van Kingman komen.

 

Batterij van de Kingman Spyder Fenix

Kingman raadt aan om een herlaadbare batterij van 9.6V te gebruiken in hun Spyders, maar stelt dat eender welke alkalinebatterij van 9V moet werken. Kingman verkoopt deze batterijen van 9.6V, maar ze zijn niet inbegrepen bij de marker. De oplader wordt aangesloten onderaan het handvat, dus het is niet nodig om de batterij uit het geweer te halen.

Veel mensen krijgen te maken met verkeerde weergave van de batterijdisplay en problemen met de vuursnelheid bij het gebruik van standaard 9V batterijen. Ik raad sterk aan om meteen te investeren in een degelijke 9,6V batterij. Je zou jezelf veel kopzorgen omtrent batterijproblemen kunnen besparen, en je bespaart ook veel geld op lange termijn.

 

Inline regulator en drukregelaar

Werkingsdruk van 300PSI

De Spyder Fenix wordt geleverd met een verticale inline regulator om de werkingsdruk van de marker te regelen. Kingman zegt dat de Fenix werkt met een druk van 300PSI, wat een redelijk lage druk is voor een marker voor beginners. Dit resulteert in veel minder terugslag dan andere beginnermodellen. De druk wordt geregeld door aan de drukregelaar te draaien die zich op de achterkant van de marker bevindt, net boven het  handvat. Dit doe je met inbussleutels nadat de verticale regulator is ingesteld.

 

Kan gebruik maken van CO2 of HPA

De Spyder Fenix kan gebruik maken van CO2 of HPA. De meeste beginnende spelers beginnen met CO2 tanks. Deze zijn goedkoop en kunnen vaak gevuld worden in lokale sportwinkels. CO2 is echter wel vuile lucht en is tevens heel koud. CO2 is slecht voor je marker en zeer inconsistent. Wanneer je sneller gaat schieten met je marker, ga je misschien merken dat je regulator koud wordt.

Topgeweren kunnen geen gebruik maken van CO2, zij gebruiken HPA. HPA, soms ook stikstof genoemd, is samengeperste lucht die veel efficiënter, properder en consistenter is. De tanks van HPA kunnen ook op een veel lichtere manier, vaak uit carbon, gebouwd worden. Als je op zoek bent naar een speedball geweer of gewoon het beste uit je marker wil halen, raad ik sterk aan om deze eens te bekijken en zo snel mogelijk een HPA tank te kopen. Dit is veel beter voor het binnenwerk van je marker (O-ringen, afdichtingen, etc.) en het is veel consistenter.

 

Macroline

De Fenix wordt ook geleverd met macroline leidingen die Kingman normaal ook bij hun Spyders gebruikt. Macroline is de luchtleiding die van de ASA naar de regulator loopt. In tegenstelling tot staalflex leidingen kan je macroline makkelijk verwijderen wanneer je de marker uit elkaar haalt en het is ook een stuk lichter. Met Kingman bevestigingen heb je echter een moersleutel nodig om de macroline leiding te verwijderen.

De Fenix beschikt ook niet over een aan/uit ASA. Dit is het onderdeel aan de onderkant van je geweer waar je de tank inschroeft. De aan/uitklep maakt het veel makkelijker om je luchtbron aan en af te koppelen omdat de ASA niet op druk zal staan. Het geeft je ook de mogelijkheid om je tank aan je geweer te laten hangen zonder dat je marker op druk staat.

Eén minpunt aan producten van Kingman is dat ze gebruik maken van merkeigen bevestigingen en schroefdraad. Ze gebruiken rare bevestigingen voor luchtbronnen, dus hoewel de macroline makkelijk te vervangen is, zijn de bevestigingen veel specifieker.

 

Delrin bolt

De Fenix beschikt over een delrin bolt. Delrin is een heel harde kunststof met weinig wrijving. Het is heel licht in vergelijking met metalen bolts, wat resulteert in minder slijtage voor je geweer.

De bolt beschikt ook over een snelsluiting die het heel makkelijk maakt om de  bolt en het binnenwerk te verwijderen voor reiniging en onderhoud.

 

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

 

Aanpasbare trigger

De Spyder Fenix heeft een trigger in de stijl van een saber trigger. Hij is op 3 punten volledig aanpasbaar door gebruik te maken van de bijgeleverde inbussleutels. Je kan de het pre- en postbereik aanpassen, wat eigenlijk het bereik voor en nadat de microswitch geactiveerd is voorstelt. Het derde punt dat je kan aanpassen is de magnetische spanning in de trigger.

 

Feedneck met klembevestiging

Kingman gaf de Spyder Fenix een feedneck met klembevestiging, wat een leuke eigenschap is voor een goedkope marker. Dit lost meteen irritante problemen op zoals loskomende hoppers. Je moet gebruik maken van inbussleutels op de feedneck vast te maken, maar eens dat hij vast staat kan je er heel de dag mee verder.

 

Onderhoud en demontage

Het Kingman Spyder Fenix paintball geweer is redelijk makkelijk te gebruiken en te onderhouden. De bolt beschikt over een snelsluiting die makkelijk te verwijderen is. De gebruikershandleiding geeft een goede beschrijving van hoe je het geweer moet schoonmaken en demonteren, samen met afbeeldingen van de onderdelen/montage.

Hopelijk heeft onze beoordeling je wat nuttige informatie gegeven omtrent de Spyder Fenix. In het geheel gezien is de Spyder Fenix een geweldige marker voor beginners. De Fenix is een goeie keuze als je een nieuwe speler bent of voor iemand die op zoek is naar een speedball marker  voor beginners.

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *