Planet Eclips Etha review

Planet Eclipse heeft net een nieuw geweer uitgebracht genaamd de Etha. Het gerucht ging dat de Etha een goedkopere versie van de Geo zou zijn, net zoals de Etek bij Egos. Toch is de functionaliteit en design van de marker en zijn binnenwerk heel verschillend. Deze marker heeft een spool valve design, maar maakt gebruikt van een veer om de bolt terug te brengen nadat er geschoten is. Dit design vereenvoudigt de pneumatische werking van de marker. Op vlak van materiaaldesign lijkt de Etha heel sterk op de Planet Eclipse E-tek.

 

Eigenschappen en review van de Planet Eclips Etha paintball geweer

Planet Eclipse staat bekend om zijn markers van hoge kwaliteit. De Ego, Geo, E-tek en nu de Etha zijn allemaal wondermooi ontworpen paintballgeweren.

Hiernaast biedt PE ook nog één van de beste klantendiensten in de hele paintballindustrie. De Planet Eclipse Etha gebruikt dezelfde met glas versterkte nylon composietmaterialen voor het handvat, feedneck en de sensorbedekkingen als de PE Etek. Hoewel dit plastiekachtige materiaal misschien slecht lijkt tegenover metalen markers, weet iedereen die al eens met een Etek gespeeld heeft dat het een duurzaam en sterk geweer is. Het composietframe voelt heel stevig aan.

De Etha wordt geleverd met een SL 3 regulator, welke ook in alle topmarkers van Planet Eclipse zit zoals de Ego 11, GEO 2 en CSL. Deze regulator verschillende luchtdruksterktes aan. Het hebben van zo’n regulator van hoge kwaliteit te hebben bij een marker in deze prijscategorie zorgt er voor dat de prestaties van de marker sterk verbeteren, waardoor hij heel consistent wordt tijdens de chronometrage. Bij het schieten met de Etha merkte ik heel weinig terugslag. In vergelijking met de Geo2 is de Etha wat luidruchtiger, maar dat is vooral te wijten aan het feit dat de loop minder gaatjes heeft. De loop is een Shaft 4 uit twee stukken, welke volgens mij dezelfde is als bij de E-Tek. Het controlebord biedt een verscheidenheid aan vuurmodi zoals semi en PSP, wat tegenwoordig redelijk standaard is voor PE en andere elektronische markers.

Een mindere kant van de Etha is dat hij een veer gebruikt in de plaats van magneten. wanneer je gewend bent aan magnetisch aanpasbare triggers voel je dat dit een minpuntje is van deze marker. Toch voelt de trigger nog goed en zuiver aan, en is hij niet slordig.

 

Specificaties van de Etha

 • Gewicht: 920 gram
 • Frame uit composiet, feedneck en sensorbedekkingen
 • Aluminium loop en body
 • Licht
 • Consistent
 • 14.5”  Shaft 4 loop uit 2 delen
 • In te schroeven aan/uit ASA

 

Conclusie

Het voelt voor mij aan alsof Planet Eclipse wederom een geweldige marker heeft uitgebracht. Het lijkt erop dat ze hun klanten begrijpen en blijven doorgaan met het aanbieden van producten voor gevorderden. De Planet Eclips Etha paintball geweer presteert standaard zoals een toernooimarker, en dat voor een heel aanvaardbare prijs.

De eigenschappen waarover deze marker beschikt, zoals de regulator, zijn heel leuk. Volgens mij zijn de enige minpunten van de Etha momenteel zijn trigger systeem zonder magneten en het teveel aan lawaai. Toch moet ik aan de hand van zijn prijs zeggen dat de Etha momenteel de beste marker is voor minder dan $400.

GOG eXTCy review

De GOG eXTCy review. Dit paintball geweer is recent uitgebracht voor een verkoopprijs van €250. Het uitzicht van dit geweer doet me denken aan de Ion, maar deze marker wordt verondersteld veel beter te presteren. De eigenschappen van deze marker maken van hem  een sterke concurrent in de categorie onder €300. Hij beschikt over een blackheart controlebord dat in staat is tot hoge vuursnelheden. Er is ook een anti-chop systeem aanwezig dat in combinatie met de hoge vuursnelheid resulteert in een geweldige marker om eens te bekijken.

>>> Voor meer paintballgeweren reviews, klik hier >>>

 

>> klik hier voor de nieuwste modellen >>

Eigenschappen van een GOG eXTCy paintball geweer

 • Blackheart controlebord dat in staat is tot 25bps
 • Aluminium body
 • Bedraad anti-chop systeem
 • Feedneck met klembevestiging
 • Aan/uit ASA
 • Aanpasbare triggerGOG eXTCy paintballgeweer close zwart

 

Wat is jouw mening over deze GOG eXTCy review? Laat het ons weten!